
Frisse coleslaw met mosterd-limoen dressing
- Notenvrij
200 gram spitskool
50 gram venkel
50 gram wortel
1 bosje lente ui
half bosje peterselie
100 gram soja kwark saus (zie recept op de pagina)
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
½ theelepel bruine rijst azijn
2 theelepels zout
Snijd de bosui in dunne ringetjes, de peterselie fijn en de wortel, venkel en spitskool julienne*.
Masseer de spitskool met het zout, het citroensap en de azijn zodat de groente zachter wordt.
Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
Voeg eventueel naar smaak nog extra zout en/of bruine rijst azijn toe.
Opmerkingen
*Julienne snijden betekent niets anders dan 'in dunne reepjes' snijden. Het zijn flinterdunne reepjes van 0,2 centimetervan ongeveer 6 centimeter lang. In deze video zie je hoe je julienne kunt snijden: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V1324750/julienne-snijden.