nieuwe basisvoorziening voor betaalbaar goed eten

Groene salade met verse seizoensgroente en kruiden

4 personen
  • Sojavrij
  • Glutenvrij
  • Notenvrij
Ingredienten

3 kropjes little gem sla
300 gram cherry tomaatjes
1 komkommer
2 kleine sjalotjes
50 gram zwarte olijven
seizoensgroente naar keuze: radijsjes, dungesneden stukjes venkel, dungesneden rauwe bietjes of tuinboontjes

mosterd vinaigrette (zie recept op de pagina)

Bereiding
  1. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en snijd elke helft in dunne plakjes. Trek de little gem sla met je hand uit elkaar in grove stukken.

  2. Snijd de sjalotjes in dunne ringetjes en leg vervolgens voor 15 minuten in een schaaltjes koud water. Spoel daarna het water weg. Dit maakt de sjalotjes zachter van smaak.

  3. Meng alle groenten en serveer met de mosterd vinaigrette.