GOOD FOOD FOR EVERYBODY

Rode linzen soep

4 personen
  • Sojavrij
  • Notenvrij
  • Glutenvrij
Ingredienten

250 gram rode splitlinzen, voor 2 uur geweekt in koud water
1 kleine gele ui
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 liter water
3 laurierblaadjes
1 theelepel ras el hanout
½ theelepel kurkuma
1 ½ eetlepel tomaten puree
1 eetlepel citroen sap
zout en peper naar smaak
bouillonblokje naar smaak

soja kwark saus (zie recept op de pagina)

Bereiding
  1. Week de linzen in koud water voor ongeveer 2 uur.

  2. Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook fijn.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg een snufje zou toe.

  4. Voeg vervolgens de ras el hanout en de kurkuma toe en bak even mee voor 30 seconden.

  5. Doe dan de linzen erbij, het water, de tomaten puree en de laurierblaadjes en mix alles goed.

  6. Breng de linzensoep aan de kook. Als de soep kookt zet je het vuur laag en laat je de soep nog zo’n 60 minuten koken.

  7. Haal nu de laurierblaadjes uit de soep. Voeg de overige lepel olijfolie toe, wat zwarte peper naar smaak en het citroen sap.

  8. Pureer de soep fijn met de staafmixer of gebruik een blender. Je kunt hem wat grover laten of helemaal fijn mixen.

  9. Voeg nog wat zout toe naar smaak en eventueel wat bouillon (poeder).

  10. Serveer de soep met wat soja kwark saus.